O Nás

Česky/English/Espaňol

Náš tým se skládá ze dvou nadšenců do vozidel Avia. Každý jsme se k Aviím dostali trochu jinak, s trochou nadsázky lze ale říci, že všechny cesty vedou do Letňan.

Ivan: To je kapitola sama pro sebe… V 18ti dostal od tatínka ojetou Avii 15 furgon z roku 1979 a začal si s ní vydělávat první prostředky. Nakonec jezdil mezi východní a západní Evropou a najezdil s furgonem jeden rok i 96000km, nakonec celkem asi 400000km. Musíte uznat, že ho to poznamenalo natolik, že Avie nechtěl dalších asi tak 20let vidět ani slyšet..:-). Mezitím vším vystudoval kromě jiného historii o kterou se začal zajímat i na poli dopravní techniky. V roce 2018 mu to proto nedalo a poté, co objel škodovkou z roku 1989 dokola zeměkouli aby osobně zjistil, jestli mu ve škole v hodinách geografie nelhali o její kulatosti, koupil si opět furgona…asi návrat ke kořenům…každopádně tím to na novo začalo.

David: Lásku k Aviím získal díky pracovním zkušenostem, po působení v globální automotive firmě přijal pracovní pozici Manažera kvality v tehdejší Avia Ashok Leyland Motors a zůstal společnosti věrný i po převzetí jiným vlastníkem a vzniku Avia Motors. Díky propojení zájmů o historii a fotografování začaly vznikat články a rozhovory pro média mapující historii Avie. V roce 2019 dokončil knihu Století Avie, vydanou nakladatelstvím Olympia. V roce 2022 odevzdal další rukopis knihy o vozidlech Avia řady A (od roku 1968 do 2000). Průběžně se věnuje další publikační činnosti a vyhledávání a dokumentování zajímavých vozidel Avia.